Adakah anda akan menambah dividen?

Dividen adalah sebahagian daripada keuntungan korporat yang diperuntukkan kepada para pemegang saham dan tarikh penutup bagi memiliki saham untuk layak menerima suatu dividen adalah dikenali sebagai tarikh ex-dividen.
Di Plus500, anda berdagang CFD atas saham, maka anda tidak memiliki saham tersebut yang sebenarnya. Jika anda mempunyai suatu CFD saham atau ETF dalam kedudukan terbuka pada tarikh ex-dividen, suatu pelarasan, mengikut dividen di dalam pasaran asas, akan dibuat ke atas akaun anda. Jika anda memegang suatu kedudukan beli anda akan menerima dividen sebagai pelarasan positif kepada akaun anda. Sebaliknya, jika anda memegang kedudukan jual suatu pelarasan negatif berdasarkan dividen itu akan dilakukan. Sila maklum CFD saham tidak mempunyai hak mengundi.

Tidak dapat menemui jawapan kepada soalan anda? Hubungi Kami!
E-mel Hubungi Kami +65 31389075

Sentiasa ingat bahawa CFDs adalah produk berleveraj dan boleh menyebabkan kerugian kepada keseluruhan modal anda. Perdagangan CFD mungkin tidak sesuai bagi sesetengah pelabur. Sila pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko yang terlibat. Iklan ini masih belum disemak oleh Penguasa Kewangan Singapura.